All for Joomla All for Webmasters
България

Марешки подарява плаж на президента: Дарявам, а не вземам. Аз съм благодетел на хората, а не крадец

Лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки отрече да има връзка между подписването на проекта за нова Конституция, предложен от ГЕРБ, и получените концесии за плажа „Кабакум“ с решение на Министерски съвет. Пред „Хоризонт“ Марешки обвини президента Румен Радев, че е направил това внушение и обясни, че е променил решението си да не подписва проекта, защото се е вслушал в исканията на хората.

„Изключително съм учуден, че президентът Радев вкара тази теория. Това може да го направи само човек, който начинът му на мислене е такъв – всеки обвинява другия в това, което сам прави. Аз не се занимавам с такива неща като него – със шуробаджанашки схеми, това е абсурдно твърдение!

Най-важното, което е по същество, това е, че преди 10 години, когато ние кандидатствахме за този плаж, той от 5 години беше безлюден, така че ние по-скоро се явяваме спасители и на интереса на държавата да си получава доходи от този плаж, някой да го стопанисва и да помага на хората да са доволни, отколкото да сме направили някаква далавера“.

Далавера се прави за нещо, което всички искат, а този плаж никой не го иска вече 10-15 години, посочи Марешки и допълни, че според счетоводителите му от десет години плажът излиза на загуба, същото се отнасяло за фитнеса му във Варна. „Във фитнеса 2 лева тренировката и на плажа 2 лева чадърът“, отбеляза Веселин Марешки.

„Плажът, който стопанисваме, който никой не го иска, носи приходи от 100 хиляди лева на година, не на месец“, уточни той. „И носи загуба след инвестиция около 1 милион, която сме направили, носи загуба от около 50 хиляди лева на година. 100 хиляди лева на година са приходите, не е печалбата.“

Веселин Марешки съобщи още, че подготвя документите на плажа, които планира да връчи на президента. „И ще му го дам той да го стопанисва. След като е толкова голяма далавера – ще му го подаря“.

„Аз дарявам, а не вземам. Аз съм благодетел на хората, а не крадец“, подчерта лидерът на „Воля“ пред БНР.

Марешки призова държавния глава Румен Радев да покаже проекта си за Конституция и уточни, че ще се подпише първи под него.

„Ще го внесем и ще започнем да събираме подписи и за неговия проект. Ще предложа наш, алтернативен, ако неговият не ми хареса. Аз ще представя друг, който ще бъде много по-добър от неговия.“

onovini

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top
Covid-19 в България

Актуални данни