All for Joomla All for Webmasters
България

ЦИРК Балкански! Марешки впечатлен от ГЕРБ, остава в парламента

Впечатлени сме от професионализма, който излъчиха в по-стегнат формат най-видните представители на ГЕРБ.

Това заяви лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки след проведената работна среща между неговата партия и ГЕРБ днес.

Миналата седмица Марешки обяви, че депутатите от „Воля“ напускат парламента, след което каза, че ще останат, но само за дебати не по „маловажни теми“.

След това заяви, че ще прецени дали да продължи парламентарната си работа след среща с представители на ГЕРБ, на която да бъдат обсъдени управленските приоритети и законодателните инициативи на управляващите.

След срещата двамата с лидера на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов си благодариха взаимно за конструктивния диалог, на която експерти от партията на управляващите са запознали Марешки със състоянието на различни сектори в държавата.

Цветанов изтъкна финансовата дисциплина, добрата работа на приходните агенции, нарастването на БВП, увеличения икономически растеж и ниската безработица като успехи в сферата на икономиката. Той още отбеляза ръста на средната работна заплата, която към момента е 1135 лв. „До 2021 се очаква тя да бъде 1400 лв“, допълни той.

Цветанов още обеща повече фокус върху социалните политики, тъй като това е ангажимент, който са поели от партията.
„Това, което беше заявено от г-н Марешки, че в тяхната управленска програма е заложено, е че в края на 2021 г. би било добре пенсията да бъде 240 лв. Говорим за реални възможности на държавата, а не за популизъм и популистки послания“, допълни Цветанов.

Цветанов още отбеляза увеличения бюджет на НЗОК и увеличените учителски заплати сред постиженията на правителството. След отчета Марешки заяви, че за него най-важното е дали партиите изпълняват управленската си програма.

„Това е най-важното. На това искахме да наблегнем. Слава Богу, че това се случва. Както всеки един българин и ние от „Воля“ гледайки само новините, частични изречения, стоейки в парламента, в една суматоха между 240 народни представители, гласувайки текст по текст от време на време и чисто анонимен член еди-кой си, точка втора става трета, не можем да добием реалната представа какво се случва с определен закон, още по-малко в едно цяло направление“, допълни още той.

„Не познавайки толкова добре тяхната програма и не знаейки отчета за изпълнението ѝ, можеше също да вземем необосновани решения, които да навредят и на държавата. Тук искам да отбележа, че формално погледнато, като опозиция в този парламент, ако гледаме само нашия частен интерес и се държим като едни политически брокери и комарджии, най-лесно е да създаваме, да сме поредните, които ще създадем хаос, напрежение, безвремие. Точно такава ситуация, която очакват всички, които искат да грабнат държавата.

Марешки все пак подчерта, че има някои разминавания с управляващите, но се надява в следващия парламент „Воля“ да има по-голямо присъствие и да успее да покаже своите качества.

„Вие всички, които сте с огромен опит в отразяването на политиката, на парламентарната дейност, също се чудите какво става. Как така има такава партия, която нищо не иска за себе си, нищо не иска за председателя си?“, заяви Марешки.

„Вие всички казвате: ще има сделка, той иска нещо за себе си. Аз съм готов да дам и награда за този от вас, който може да каже едно нещо за една сделка, която сме поискали, за наше лично облагодетелстване“, завърши лидерът на „Воля“ и предизвика смях в кулоарите.

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top