All for Joomla All for Webmasters
България

ИЗВЪНРЕДНО: Прокуратурата откри незаконни строежи на “Алепу” и “Росенец”

Прокуратурата откри незаконни строежи на “Алепу” и “Росенец”. Редица нарушения в това число незаконосъобразно ограничаване на плажната ивица са открили органите на ДНСК, РДНСК Бургас, Областна и Морска администрация-Бургас в хода на проверките под ръководството на ВАП, информират от държавното обвинение.

Сред проблемните обекти попадат именно станали скандално известните “Алепу Вилидж” и хотелския комплекс в парк Росенец, известен като “Летни сараи на Доган”.

На 20 и 21 юли 2020 г. под ръководството на заместника на главния прокурор при Върховна административна прокуратура се извършиха проверки на строителството и експлоатирането на обекти по Черноморието. Проверките констатираха редица нарушения, в т.ч. незаконосъобразно ограничаване на достъп до плажната ивица.

Проверка на обект „Алепу вилидж“ констатира изграждането на укрепително съоръжение – странична подпорна стена, в отклонение от строителните книжа. Извършената промяна е по време на строителството и не отговаря на одобрения инвестиционен проект.

Проверка в местността „Аркутино“ установи, че към настоящия момент не се извършват строителни дейности в близост до крайбрежната ивица. Констатирано е, че липсва строителна ограда и обезопасяване на бетонова конструкция, чието изграждане е преустановено през 1992 г.

В местността „Буджака“ се установи наличието на оградени терени и постройки, ограничаващи достъпа до крайбрежните скали. Достъпът до морето е възможен единствено по тясна пътека, която може да бъде опасна за преминаващите през нея граждани.

В парк „Росенец“ се установи, че не е осигурен свободен достъп до крайбрежната ивица. В МРРБ липсва одобрен инвестиционен проект за изграждане на пристанищен обект, няма одобрен инвестиционен проект за изграждането и на двуетажна постройка, разположена в непосредствена близост до крайбрежната ивица.

При проверка на комплекс „Венид Еко вилидж“ в Свети Влас се констатира, че към момента не се извършват дейности по строителството на 36 къщи в съответствиe с общата строителна забрана за периода до 1 октомври. С оглед това, че не е била издадена изрична заповед до 21 юли, от кмета на община Несебър е изискано да бъде издадена такава до произнасянето на Административен съд – Бургас относно разрешенията за строеж в гористата местност.

Проверките под ръководството на ВАП за незаконосъобразно строителство по Черноморието продължават, информират от държавното обвинение.

евроком

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top
Covid-19 в България

Актуални данни