All for Joomla All for Webmasters
България

Има ли умряло мое куче, питал собственикът на животните убийци

“Има ли умряло куче”, били първите думи на Йордан Карагьозов, след като пристигнал на мястото, където 5 от неговите четириноги – порода Кане корсо, нахапаха до смърт 39-годишния Димитър. Трагедията е станала в четвъртък сутринта в софийското с. Владо Тричков. Безотговорният стопанин, оставил кучетата си на самотек, беше задържан.

Димитър живеел с майка си Наташа, за която се грижел, защото тя била прекарала инсулт. Двамата живеели от пенсията ѝ, която била 300 лв., пише „24 часа“.

Сутринта Димитър тръгнал от дома им в местността Говедарника, за да купи нещо сладко. “Много ги обичаше, вземаше ги на вересия от магазина, а после вуйчо му плащаше сметката с пенсията на Наташа”, разказаха съседи на умрелия мъж. След като си купил вафла, която изял, тръгнал нагоре с лимонада и кафе в ръка.

Тогава 5-те кучета на 41-годишния Йордан Карагьозов го пресрещнали по черния път и го нападнали. Ръфали го зверски.

“Беше нахапан навсякъде, ходилото беше откъснато, едното око го нямаше, ръцете почти бяха изядени”, разказа съсед на Димитър. “Успях да го разпозная по дрехите заради специфичната жилетка”, добави той. Мъжът обаче останал шокиран от поведението на собственика на кучетата, който се интересувал само от здравето на своите любимци.

“Не е местен. Дойде във Владо Тричков и купи 3-етажна къща за животните. Разказа ни, че преди ги отглеждал в Шумен, но хората подавали сигнали, че вдигат шум и нападат. За щастие, там не е имало смъртен случай, но Йордан ни обясни, че общината го принудила да премести кучетата си”, каза съседът Любо.

Веднага след като купил къщата през 2016 г., Йордан оставил кучетата си – 5 големи и 7 бебета, да се движат свободно из двора и къщата. Идвал през 1-2 дни, за да ги храни, и си тръгвал.

Животните обаче успели да се измъкнат и убили овчарката на съсед. Намирали и пролуки в оградата отдясно, където живеят пенсионерите Семо и Гинка Георгиеви. Йордан дори предлагал на тях и на други съседи да си купят от животните, които отглеждал за развъд. Тарифата била 400 лв. за женско и 300 лв. за мъжко. Той поддържал и Facebook страница на развъдника.

На обвиненията на съседи, че кучета му излизат, пък отговарял нагло. “Не се притеснявайте, ако не сте в двора ми, няма да ви нападнат”, твърдял той.

На критики във Facebook, че човек бил принуден да бяга, подгонен от кучетата му, отговорил подигравателно. “Интересно ми е как едвам се отърва, защото, ако куче иска да догони и изяде човек, няма да има едвам. Може да се пробваш на световно по лека атлетика, щом надбягваш куче. Юсеин Болт ряпа да яде”, коментира Йордан. Все пак обещава да потърси дупката в оградата, от която животните се измъкнали.

“Нищо не оправи. Кучетата ни унищожиха цялата реколта, вечер вият и не можем да спим. Сами платихме, за да се оправи оградата”, обясни съседът Семо. Той подал сигнал до полицията и община Своге през 2016 г.

“Бил е предупреден да се грижи за кучетата, като общината е трябвало да го контролира”, каза окръжната прокурорка на София Наталия Николова. Тя поясни, че Йордан ще бъде обвинен, че не е положил достатъчно грижи за четириногите. Животните били откарани във ветеринарна клиника “Връбница”.

Източник: Днес.БГ

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top