All for Joomla All for Webmasters
България

Идва голямото лапане: ЕС ни отпуска 812 млн. евро. за справяне с вируса

Европейският парламент заседава днес извънредно, за да одобри икономическите и финансови мерки, които Еврокомисията предложи за справяне с последиците от пандемията.

За първи път евродепутатите, които не могат да присъстват на заседанието в Брюксел, ще могат да гласуват и дистанционно. Днес след обяд лидерите на държавите от Евросъюза ще проведат видеоконферентна връзка, която също е посветена изцяло на коронавируса, съобщи БНТ.

37 млрд. евро ще бъдат мобилизирани от Брюксел за държавите-членки, за да могат те да посрещнат последиците от пандемията.

През 2019 г. държавите-членки не са усвоили 8 млрд. евро от еврофондовете. По принцип тези пари трябва да се върнат на Брюксел, но сега те ще бъдат предоставени отново на държавите-членки, като добави към тях ново финансиране от 27 млрд. евро.

За 2019 г. България не е усвоила 122 млн. евро, тези пари ще бъдат отново предоставени на страната ни. Общата помощ се очаква да бъде в размер на 812 млн. евро.
източник

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top