All for Joomla All for Webmasters
България

Годжи уволни инвалид и жена му от ВМА, мъжът днес е с два отрязани крака, няма пари за протези. Толкоз за „добрия генерал”

Митът за „добрия” ген. Венцислав Мутафчийски е развенчан. Хирургът от Дупница и личен приятел на Бойко Борисов се оказа доста различен от наложения му през последните три месеца публичен образ на Спасител и Месия.

Само Narod.bg научи потресаваща история – как професорът уволнил охранител във ВМА, който току-що бил останал без как след ампутация. Заедно с гарда била накарана да напусне съпругата му, с която са родители на 10-годишно момиченце.

Двамата генерали са приятели от години
Ето разказа на очевидец пред Narod.bg. Името на жертвата на генералската злоба е променено поради основателни опасения от отмъщение на властимащите.

През 2018-а 35-годишният Светослав работел на щат във ВМА като охрана. По онова време ген. Венцислав Мутафчийски вече „колел и бесел” във Военна академия, макар и официално да не бил назначен с нужния указ на президента.

Изненадващо бившият ватерполист получил проблеми с малките кръвоносни съдове, които, за съжаление, не могат да се оперират и получил гангрена на единия крак. Започва лечение във болницата, в която работи – ВМА, в която като медицинска сестра работела и съпругата му. Оттам обаче го изпращат в МВР болница, където обаче му ампутират крака.

След ужаса Светослав ходил на рехабилитация и един ден се появил на работното си място с идеята да си вземе платен отпуск, за да продължи възстановяването след тежката операция.

Тук обаче ударил на камък – любимият доктор на България проф. Мутафчийски му отказал отпуск без никакъв аргумент?! Причина за отказа така и не била посочена, въпреки че никой няма право да те спре от платено или неплатено отсъствие от работа, особено по здравословни причини, обясни източникът на Narod.bg.

За да покаже колко е сериозен, Мутафчийски рекъл: „Ако не се върнеш до седмица, ще те уволня дисциплинарно.”

До този момент Светослав не е имал никакви съприкосновения с мастития си началник, двамата дори не са се познавали.

Точно по това време генералът-хирург започнал да си разчиства пътя към директорския пост във ВМА.

След заплахата за дисциплинарно уволнение имало период на затишие, през който Светослав, естествено, не бил на работа, защото посещавал рехабилитатор.

Точно в този момент бил издаден документ за напускане по взаимно съгласие без неговото съгласие…. Понеже бившият ватерполист не бил на линия да подпише документа, хората на Мутафчийски подгонили жена му да подпише заповедта от негово име, което е в разрез с всякакви правила.

Заради измисления от Мутафчийски конфликт с „обикновения охранител” от ВМА съпругата на Светослав също била „помолена” да напусне работа. Така и станало – жената напуснала, но си намерила място в частна клиника, обясни информаторът на Narod.bg.

Столичанинът няма никакво обяснение защо генералът му вдигнал мерника, след като не се познават и след като винаги си е вършил съвестно работата?!

Възпалителните процеси в крайниците му обаче продължили и се стигнало до ампутация и на втория крак, като интервенцията била извършена във ВМА, откъдето вече бил натирен.

След повторния ужас, докато сестра бутала количката му на етаж от академията, се засякъл с ген. Венцислав Мутафчийски, който с ужас разбрал, че Станислав не е лъгал за болестта си. Въпреки това не благоволил поне да се извини, а извъртял поглед и хванал в друга посока.

В момента Светослав търси вариант да закупи две протези, но цената им – около 24 000 лева с намаление, е непосилна за него и семейството му.

Генералът стана шеф на ВМА заради приятелството си с Бойко Борисов

Ген. Проф. д-р Венцислав Мутафчийски оглави ВМА благодарение на своя близък приятел Бойко Борисов. В края на януари 2018-а правителството предложи на президента Румен Радев да издаде указ за назначаването на тогава полковника-професор за началник на Военномедицинска академия и главен лекар на Въоръжените сили.

Мутафчийски и до оня момент момента оглавяваше ВМА, след като през май 2017 г. беше назначен за временно изпълняващ директор на болницата на мястото на проф. Николай Петров, който тогава стана министър на здравеопазването. Заедно с предложението да поеме ВМА, Бойко поиска държавният глава да го удостои удостоен и със званието „бригаден генерал“.

Мечтата на Мутафчийски се сбъдна само три седмици по-късно – на 22 февруари 2018-а президентът го на назначи на длъжността „Началник на Военномедицинска академия и главен лекар на Въоръжените сили на Република България“ и го удостои с висшето офицерско звание „бригаден генерал“.

Преди да поеме временно ВМА, Мутафчийски бе заместник-началник на Болницата по диагностично-лечебната дейност и началник на Клиника по едноскопска, еднокринна хирургия и колопроктология. Бил е дългогодишен национален консултант по хирургия.

източник:Narod.bg

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top