All for Joomla All for Webmasters
България

Геноцид! Фирма на ГЕРБ внесла над 50 тона месо с изтекъл срок на годност да ни трови

Над 50 тона месо са открити и иззети при акция на полицията в Плевен.

В нея са участвали на служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и Първо РУ – Плевен при ОДМВР – Плевен, служители на ОДБХ-Плевен, дирекция “Фискален контрол” при НАП – София и Митническо бюро Плевен.

Органите на реда са извършили проверки в складови помещения, складове за търговия на едро за хранителни стоки, които имат удостоверение за регистрация по Закона за храните. В някои от тях са били монтирани хладилни камери, а други са гаражи, в които е складирано месо, кайма, месни изделия /наденици, кюфтета, кебапчета и др./, брашно, яйца, рибни консерви, майонеза, пастет, безалкохолни напитки, бира и др. хранителни стоки, различни съоръжения и машини за преработка на месо.

Проверени са и производители на кайма, машини и съоръжения за пакетиране на месо, кайма, готови етикети, тарелки, оцветител за кайма, протеини и др. В един от складовете е намерена течност, за която се предполага, че е ракия. Алкохолът е иззет от служители на Митническо бюро – Плевен. В складовете на фирма са открити около 50 тона месо – свинско, пилешко, риба и агнешко. Част от него е с изтекъл срок на годност, според данните върху етикетите, а друга част от месото е без маркировка и етикети. За обектите няма издадени удостоверения за регистрация по Закона за храните, поради което складовите помещения са запечатани от служители на ОДБХ – Плевен.

Месото е описано и запечатано. Предстои унищожаването на установените хранителни продукти чрез екарисаж. По случая работи прокуратурата.
informiran

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top