All for Joomla All for Webmasters
България

Ген. Мутафчийски призова всички българи да се ваксинират

Шефът на ВМА отправи апел по време на редовния седмичен брифинг на здравните власти

„Националният оперативен щаб винаги е споделял философията, че трябва да има по-малко заболели и по-малко загинали, за да могат повече българи да достигнат живи и здрави до намирането на ваксините.

Те вече са на пазара и се задават към България. Затова трябва да бъдем още по-мотивирани да се запазим здрави и колкото се може повече хора да бъдат ваксинирани, за да спрем тази агония – в икономиката, в училищата, в здравните заведения и в психиката на хората. Това е единственият начин.

Призовавам всички български граждани да се ваксинират. Призовавам всички колеги да бъдат компетентни, да се запознаят с ваксините“, каза началникът на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски по време на редовния седмичен брифинг на здравните власти.

„Има известен оптимизъм, особено по отношение на излекуваните лица и броя на заболелите в страната. Но той е недостатъчен, особено по отношение на смъртните случаи и заетите реанимационни легла“, подчерта Мутафчийски. / nova

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top
Covid-19 в България

Актуални данни