All for Joomla All for Webmasters
България

Ф-16 за България може да са произведени в Индия

Програмата на Индия за превъоръжаване на своите военно-въздушни сили и ренесансът на изтребителя Ф-16 принуждават „Локхийд Мартин“ да измести производствени мощности в Азия

Това съобщи „Ройтерс“, пишат от Petel.bg

Американската компания води преговори с Делхи за спечелването на договор за $15 млрд. За целта от „Локхийд Мартин“ са се съгласили да изнесат производството на своя изтребител Ф-16 в Индия.

Така местната компания ще бъде натоварена да отговаря за доставките в чужбина. В момента Бахрейн и Словакия са избрали да закупят Ф-16 Блок 70. Към модела проявява интерес и България.

Американската компания се конкурира с изтребителя F/A-18 на Boeing, Gripen на Saab, Rafale на Dassault Aviation, както и с Eurofighter Typhoon и руските МиГ-ове, за доставката на 114 изтребители за индийските ВВС.

В момента не е известно на какъв етап е сделката на „Локхийд Мартин“ с Делхи. През последните месеци президентът Доналд Тръмп води активна протекционистична политика.

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top
Covid-19 в България

Актуални данни