All for Joomla All for Webmasters
България

Дончев: Ще седим ,докато ни иска обществото!

Откога има корупция в България, тя е хронично заболяване и големият проблем е, че сме се научили да живеем с нея. Българското общество и държава трябва да се справят с нея. Така започна изказването си вицепремиерът Томислав Дончев в пленарната зала по време на дебата за вота на недоверие, пише Novini.bg.

„Голямата тема е има ли такова мнозинство тук? Рестарт на демокрацията означава временна сърдечна недостатъчност на българското общество. Докога ще стои българското правителство? Докато има нужда, докато се скъса връзката с българското общество“, заяви той.

Дончев завърши с думите: И както е казал великият Аристотел, не Гьоте, а великият Аристотел: „Не е най важно да спечелиш войната, най-важно е да организираш мира“.

Петият вот на недоверие срещу правителството на Бойко Борисов ще се гласува в сряда сутринта на редовното заседание на парламента. Днес депутатите успяха да приключат дебатите по мотивите за внасянето му в рамките само на 2 часа. БСП поиска отлагане заради това, че премиерът е в Брюксел, но мнозинството отхвърли предложението.

Дончев успя да ядоса опозицията с думите, че корупция в България имало от 100 години. „Българското общество и държава трябва да събере сили, да приключи с това хронично заболяване, каквото и да коства. Корупцията не се бори с думи, не се бори с хайки. Тя се бори с институции и закони.

Уважаеми дами и господа народни представители, какво не ни достига при условие, че и институциите, и законите са ни взети от практиката на най-развитите държави. Някои от текстовете са буквално копирани. Какво не ни стига? Няма да влизаме в режим на колективна психотерапия.

Къде е това мнозинство тук, което ще има воля и сила да използва институциите и законите, има ли такова мнозинство? Не говоря за ляво, дясно, либерално, консервативно.Корупция в България има от 10, от 20, от, 30, от 40, от 60, от 100 години“, обяви Дончев. / dailystandart

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top