All for Joomla All for Webmasters
България

Деница Сачева: Безработицата намалява

Мярката 60/40 ще бъде обценявана по броя на работните места, които ще бъдат запазени, заяви социалният министър Деница Сачева. Благодарение на нея ще се за”Да, тази мярка не е универсална, но възпира регистрацията на нови безрабяотни”, заяви Сачева.

Тя поясни, че още не е стартирало изплащането за април и май. Относно колко ще продължи мярката, тя каза, че най – вероятно те ще продължи и след юни.

Философията на мярката е преди всичко солидарността и разпределението на ангажиментите между държавата, работодателите и работниците.

На въпрос дали има злоупотреби със средствата за безработни и завърналите се от чужбина, които работят там социалният министър заяви, че е трудно все още да се каже нещо по темата, но поясни: “Те все още не са проблем за бюджета на Фонд “Безработица”.

Във връзка със сигналите за злоупотреби, тя разкри, че ги има, но те са малко.

Относно какво ще се случи с родителите на деца заради неработещите градини и училища и ще има ли карантинен отпуск за тях, Сачева заяви, че трудно може да се коментира това към момента. “За момента нямаме решение по отношение за този отпуск, но сме с ясното съзнание, че родителите трябва да бъдат подкрепени”, каза тя и поясни, че според нея следващите мерки трябва да са насочени към децата.

“В момента безработицата намалява. Все още е средно около 3000 души на ден, но конкретно заради COVID-19 се регистрират около 1300 души на ден”, заяви още министър Деница Сачева.

eurocom

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top