All for Joomla All for Webmasters
България

Държавата плати 68 000 лв. на Цветелина Бориславова, за да запази 156 работници

Дружеството на банкерката Цветелина Бориславова “Пампорово” е одобрено да получи 67 699 лв. за месец март от държавата по схемата за запазване на заетостта 60/40, за да запази на работа 156 свои служители. Това става ясно от осмия списък на НОИ на получателите на помощта, обявен на 12 май.

“Пампорово” АД е собственик и оператор на цялата ски зона в едноименния курортен комплекс, както и на два от най-големите хотели в региона – 5-звездният “Орловец” и емблематичният хотел “Перелик”. Компанията е организатор на международни ски състезания и извършва и туроператорска дейност. “Над 2 млн. лв. възлизат преките загуби за “Пампорово” АД заради коронавирус пандемията”, заяви междувременно изпълнителният директор на дружеството Мариан Беляков, цититран от БТА. Той прогнозира, че хотелите в курорта ще отворят врати за летния сезон вероятно през втората половина на юни и началото на юли. Припомняме, че Бориславова бе житейски партньор на премиера Бойко Борисов до края на 2009 г.

В осмия списък на НОИ за подпомагане по схемата 60/40 са включени 536 компании. Те ще получат 60% от осигурителния доход и осигуровките на служителите, за които поемат ангажимент, че няма да бъдат съкращавани три месеца след края на помощта. Условията за подпомагане са дейността на фирмата да е била прекратена заради епидемията или да има спад на приходите от поне 20%, както и да няма задължения към бюджета.

Сред лидерите по подпомагане до момента е компанията-доставчик на компоненти за международната автомобилна индустрия “СЕ Борднетце-България”. Дружеството ще получи близо 534 000 лв. за март за 2289 работници – число, което се доближава единствено до подкрепените служители на фабриките за стъкло “Шишеджам”. “СЕ Борднетце-България” има два завода в България, в които се произвеждат кабелни комплекти за различни автомобилни платформи. Едни от най-големите клиенти на дружеството са “Фолксваген”, “Ауди”, “Порше” и “Шкода”.

Българското подразделение на водещия немски производител на електроника за климатични системи за автомобилите – “Бер Хелла – Термоконтрол”, пък е одобрено да получи 49 010 лв. за 276 работници от своите над 400 служители.

Най-големият вносител и дистрибутор на пропан-бутан в България – “Газтрейд”, ще получи 101 049 лв. за 200 свои служители от общо около 280 души, които работят в компанията. Транспортната компания “Хеброс бус” пък е одобрена за сумата от 134 106 лв. за запазването на 466 работници.

informiran

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top