All for Joomla All for Webmasters
България

Бяла тениска издала шофьора на БМВ-то, убил таксиджия

23-годишният Александър Димитров, обвинен за тежката катастрофа в събота, при която загина 60-годишният таксиметров шофьор от Първенец Димитър Коев, остава в следствения арест. Това решиха вчера магистратите от окръжния съд в Пловдив, съобщава вестник Марица

От прокуратурата настояха за постоянното задържане ​на младежа и изтъкнаха, че законът предвижда наказание от 3 до 15 години затовр. Александър нямал книжка, но карал БМВ-то с 2,10 промила алкохол и след употреба от хероин. Преди време той отново е бил хващан да шофира нелегално. След катастрофата той бил разпознат от две очевидки – Василева и Шишкова.

Адвокатите на обвиняемия ​твърдяха, че не е ясно кой точно е карал бавареца в трагичната нощ. В колата са пътували Александър и неговият приятел Щерьо Атанасов, като двамата отивали към бар „Калигула“. Колата била собственост на бабата на Щерьо, който заяви пред съда, че не давал на никого да я кара. Според тях не може да се разчита само на разпознаването, понеже било тъмно. Защитниците поискаха снемане на отпечатъци от волана и преглеждане на видеозаписи, които да покажат кой точно е карал. Те подчертаха, че обвиняемият е млад, без криминални прояви, работи и има постоянен адрес и настояха за мярка „парична гаранция“.

„Искам да бъда вкъщи, друго нe искам. Не съм карал колата, ще го докажа“, бяха последните думи на Александър пред съда.

Магистратите повярваха на свидетелките. Непосредствено след мелето Василева заявила, че БМВ-то се забило в стена и от предните врати изскочили двете момчета – младежът от пътническата с бил с бяла тениска. Шишкова потвърдила, че от пасажерската врата излязло момче с бяла тениска, а другото било с риза. Минути по-късно и двамата били задържани за 24 часа.

На същата дата било извършено и разпознаването – Щерьо бил с бяла тениска, а Александър – с риза. Затова обвиняемият остава зад решетките с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Решението подлежи на обжалване пред апелативния съд.

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2019 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top