All for Joomla All for Webmasters
България

Бойколандия: Бойл Банов, който опрости 700 хиляди лева за Ларгото се оказа „невинен“

Специализираната прокуратура отказа да образува досъдебно производство по сигнали срещу министъра на културата Боил Банов поради липса на данни за извършено престъпление.

Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна специализирана прокуратура.

Депутатът от БСП Елена Йончева представи разследване за министъра на културата Боил Банов.

Тя пусна запис, от който става ясно, че министърът съдейства за опрощаването на 700 000 лв. за неустойка на фирмата, която ремонтира Ларгото.

Изпълнител на ремонта на Ларгото е ДЗЗД „Антична Сердика“, а водещата компания в обединението е „Пътища и мостове“ ООД.

ОТ ЗАПИСА СЕ ВИЖДА, ЧЕ СА МАНИПУЛИРАНИ УСЛОВИЯТА НА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА. ЗАПИСЪТ Е ОТ 2016 Г., КОГАТО БАНОВ Е БИЛ ЗАМ.-МИНИСТЪР НА КУЛТУРАТА.

Записът е направен от служител на министерството, тъй като му дава указания как да бъдат подправени документите. По думите на Йончева, с цел да се защити, ако се наложи.

В разговорите участват Банов, служители на министерството, представител на независимия строителен надзор и представител на изпълнителя.

Според прокурорската записка липсата на данни за извършено престъпление от общ характер е основание да се откаже образуването на досъдебно производство.

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2019 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top