All for Joomla All for Webmasters
България

Бойко през банката на Цветелина си купи “Главболгарстрой”. Габриел им презинтира офиса в Брюксел

Медиите преди няколко дена съобщиха новината че:

“На специална церемония, в присъствието на еврокомисаря Мария Габриел, евродепутати, дипломати, висши чиновници и браншовици, “Главоболгарстрой” отбеляза две събития – петдесетата си годишнина и откриването на представителен офис в Брюксел. По време на церемонията Калин Пешов, член на Надзорния съвет на “Главболгарстрой Холдинг” каза, че компанията е създадена в годината, когато “Бийтълс” правят последния си концерт на покрива на сградата на “Епъл корпс”, когато Нийл Армстронг стъпва на луната и когато “Конкорд” прави първия си полет.
„За тези 50 години светът не спря да се променя, както и „Главболгарстрой“. Вярвам, че стъпването ни в Брюксел е малка крачка в правилната посока на вклюване на компанията в големия диалог за бъдещето на Европа“. Освен за комуникация с по-широк кръг от заинтересовани страни, Холдингът ще разчита на новото си представителство и за достъп до идеи от европейската общност, модерни подходи и технологии в строителната индустрия.

Представителният офис на “Главболгарстрой” се намира в сърцето на европейския квартал на Брюксел, в сградата на „Билярд 40“ на ул. Rue de la Science 15, на ръка разстояние от европейските институции. Откриването му съвпада със започването на новия петгодишен политически цикъл на европейските институции, с нов парламент, нова европейска комисия и нов председател на Съвета на ЕС.
„Вашият сектор играе важно роля, генерирайки растеж и давайки отговор на икономическите, социални, енергийни и климатични предизвикателства“, каза Мария Габриел, комисар за Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж, насърчавайки бизнеса да използват всики инстументи, които Комисията дава на разположение. Кьетил Тонинг, председател на Европейската федерация на строителната индустрия поздрави “Главболгарстрой” като основател на Българската строителна камара, член на Европейската федерация на строителната индустрия.

„Компания, която има петдесетгодишна история, очевидно е била способна да посрещне много предизвикателства, и следователно се е научила да ги предвижда и постоянно да се адаптира“, каза той. Това далеч не е първият офис на „Главболгарстрой“ извън пределите на страната. В своя 50-годишен опит, компанията изпълнява проекти в различни държави от региона на Източна, Югоизточна и Западна Европа, Близкия Изток и Африка. “

Дотук всичко е добре, но някак не разбираме, защо тези същите медии не оповестяват новината, че новият собственик на “Главболгарстрой” се казва Бойко Борисов, а сделката е изцяло преминала през банката на Цветелина Бориславова или това не трябва да се знае от обикновените хора?

Ясно е че няма как една компания да отвори офис в Брюксел в Европарламента ако не е свързана с най-висшите политически кръгове в България, но някак ни идва в повече цял еврокомисар да презинтира, частната компания на Борисов и Бориславова!
informiran

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top