All for Joomla All for Webmasters
България

Борисов се похвали: Наред с танкове и артилерия правим и пътища

Премиерът Бойко Борисов е на поредна инспекция, този път с министъра на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов.

Двамата са в завод „Терем“, където се извършват ремонтни дейности на бойна техника.

С тях е и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

„Крайно време е българската армия да стане основен потребител на нашето производство“, изразиха надежда пред премиера от завода.

„На танковете Т-72 ще бъде извършена модернизация. Ще бъде интегрирана нова система за управление на стребата и система, която има сателитна връзка. Има предупрежение и за облъчване с лазерен лъч“, запознаха още Борисов с работата, която се извършва по модернизацията на танковете.

„Колко работници има?“, поинтересува се Борисов.

„200 души от Търговище и региона“, отговориха му от ръководството на завода.

Красимир Каракачанов пък обясни на премиера и какви са основните дейности, които вече са завършени и тези, които предстои да се реализират с отпуснатите от правителството 50 млн. лв.

„Парите , които се отделят за отбрана, отиват за БГ индустрията“, каза Каракачанов.

Напомни, че са успели да ремонтират из основи самолетите Су -25, въпреки пандемията. Напомни проекта за машините за спецчастите. След това идва ремонтът на Т-72, а парите са осигурени. Договорът за корабите също е сключен и успели да договорят разсрочено плащане.

„Краси, видя ли – толкова ни ядоха за тези кораби, адмиралът се усмихва. Важно ли беше вие, адмирали, моряци, всички какво ни обяснявахте, защо са ни необходими тези кораби? Питат – най-важно ли е да купим кораб? Кажете какво ви говорят хората моряци, искам след това да чуят хората“, коментира Борисов и купените два минни ловеца от родните военно-морски сили.

„Тея, където ни критикуват, да бяха купили няколко през предишните десетилетия, сега да си замълчим“, обърна се към опозицията Борисов.

„Наред с танкове и артилерия правим и пътищата“, припомни министър-председателят. Днес започва толкова хубава светла седмица, че искам да се говорят само хубави неща, пожела си Бойко Борисов.

„За ВМА колко се направи за здравето на хората?“, припомни още Борисов.

„С този нов щам внимавайте много! Днес следобед имаме заседание да можем да се разберем всички европейски държави“, се към генералитета Борисов, след като стана ясно, че във военноморското училище във Варна, има и курсанти от Великобритания.

След това беше извършена демонстрация и с един от напълно ремонтираните танкове Т-72.

„Краси, а по твое време имаше ли климатици в МТЛБ-тата?“, обърна се премиерът към Красимир Каракачанов, очевидно впечатлен от модернизацията.

Премиерът поясни, че искат да се купят хеликоптери за въздушни линейки. Борисов поясни, че при военните имало три Ми-14, можело да се ремонтират и да се ползват за тази цел., като от думите му стана ясно, че му дават за това цена 18 млн.лева.

„Оборудването го имаш, пилотите ги имаш“, каза му на свой ред Каракачанов.

„Виж как си направихме един обзор за армията последните години“, каза Борисов.

„Гърция, която е морска държава, има повече курсанти, които учат във Военноморското училище във Варна“, докладва на пре Красимир Каракачанов.

„Генерал Попов го каза – от 15 години такава модернизация не е правена“, допълни още Борисов след инспекцията. / epicenter

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top
Covid-19 в България

Актуални данни