All for Joomla All for Webmasters
България

Борисов: Ние да си отидем? А кой да дойде? Онзи със съдебните дела по телефона?

Премиерът Бойко Борисов обяви увеличение на заплатите за служителите на първа линия.

Депутатите от ГЕРБ и “Обединени патриоти” ще внесат изменения между първо и второ четене на Закона за държавния бюджет, които предвиждат:
· 237 млн. лв. за добавки към възнагражденията на медиците. От 1 януари до края на 2021 г. лекарите ще получават допълнителни 600 лв. към заплатите си, сестрите – 360 лв., а санитарите – 120 лв. Мярката ще засегне близо 50 000 медици.
· 15% ръст на заплатите на служителите в системата на МВР. Това ще струва 231 млн. лв. и обхваща 48 000 души.
· Допълнителни 143 млн. лв. за отпадане на подоходния критерий за детските надбавки. С тази мярка ще подкрепим 710 хил. деца.

Борисов критикува и президента Румен Радев, който по-рано коментира, че правителството не може да справи с кризата след COVID-19, научихме от евроком

“Ние се справяме и аз подавам ръка към всеки, който иска да изведем народа за няколко месеца. През април ще има ваксини и лекарства, вертикално ще се издигнем тогава, ще спасим хората, бизнеса. Малко смирение няма ли, да отидеш на награждаване, за да кажеш, че трябва да си отидем, а кой да дойде. Онзи с есемеса, който пръв се скри в болницата. Кой да дойде? Или онзи със съдебните дела по телефона?”, каза Борисов.

“Защо, бе, човек. Дай два-три месеца. Ще биете, ще управлявате – като сте силни. Ако не сте – ще стане обратното. Пари Ви гарантирам”, допълни премиерът.

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top
Covid-19 в България

Актуални данни