All for Joomla All for Webmasters
България

Борисов е разпоредил да се охраняват Доган и Пеевски с парите на данъкоплатците

Президентът с много силно изявление преди малко внесе яснота в една тема, която от вчера се коментира активно в медиите и социалните мрежи.

Генерал Радев ясно и категорично посочи кой решава Националната служба за охрана кои лица да охранява. И това не е Президентът, а изпълнителната власт, тоест Бойко Борисов. А Народното събрание има единствено правото на контрол върху службата.

Нещо неясно на някого? С новия Закон за НСО, приет преди няколко години, Президентът беше лишен от правото да се намесва в службата. Поради това и премиерът на практика упражнява ръководството върху НСО и служителите му. Тоест – БОРИСОВ Е РАЗПОРЕДИЛ ДА СЕ ОХРАНЯВАТ ДОГАН И ПЕЕВСКИ С ПАРИТЕ НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, ОТ НСО!

Борисов е странно тих и невидим по тези въпроси. Нямаше никакво изявление дори за вчерашния скандален случай, когато на български гражданин /няма да коментирам политика Христо Иванов, а само човека/, беше забранено да слезе на български бряг – публична държавна собственост. Това е абсурден скандал, който в нормална държава би предизвикал оставка на правителството и подробни обяснения пред прокуратурата от всички замесени лица. В България правителството се прави на умряла лисица.
Крайно време е на Президента да бъдат дадени по-големи правомощия.

Концентрацията на цялата власт в един човек, който е доказана мутра и мафиот, водят до пълен разпад и на самата държава. Затова или трябва да има сериозен коректив, или правителството незабавно да се маха и да бъде съдено за престъпления срещу държавата и сигурността.

Президентът Радев за пореден път не си замълча пред поредният скандал, сътворен от управляващите. Затова е и неудобен. Затова го смятат за основен свой враг. Затова и народът го подкрепя и обича.

Да живее България!

Адв. Елена Гунчева, Фейсбук / bultimes

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top
Covid-19 в България

Актуални данни