All for Joomla All for Webmasters
Uncategorized

Борисов: Ако предишни правителства бяха построили поне малко колкото нас, сега щяхме да живеем в съвсем различни условия (ВИДЕО)

ърво ще направим „Хемус“, после едновременно с нея, онзи ден отпуснахме близо 800 милиона отпуснахме за Ботевград – Мездра, околиите на Видин, Враца и Монтана. Това каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Става Загора, предаде Агенция „Фокус“. В Стара Загора той бе посрещнат от кмета на града Живко Тодоров. Двамата се разходиха из обновения градски парк “Артилерийски”.

“След парка започваме летния театър, гарата. До няколко месеца започваме да ремонтираме. А връзката с магистралата ще стане четири ленти”, отбеляза Живко Тодоров.

“Хемус” и Северна България са ни приоритети”, отбеляза Борисов.

“Показваме каквото сме направили до сега. И санираните блокове, и фонтаните, и площадите, и паркът. Стара Загора е много хубав град за живеене, стадионът ви също е добър… Сега от Сливен дойдох по стария път и си представих – ако “Тракия” я нямаше, целият този трафик щеше да минава през града. Само за това се замислете. А това е било преди 3-4 години, не преди 30-40″, коментира Борисов.

 

Парк “Артилерийски” благодарение на отпуснатите от правителството 3 млн. лв. бе разширен и със своята площ от 130 дка се превърна в най-големия новоизграден парк в България. В “Артилерийски” има много детски площадки, зони за спорт и отдих, катераческа стена, стрийт фитнес и др. Предвидени са и терени за изграждане на многофункционална зала, написа премиерът във Фейсбук.

Не само в Стара Загора, а в цялата страна реализираме изключително мащабни проекти, като абсолютен приотитет ни е АМ “Хемус”. Ако предишни правителства бяха построили поне малко колкото нас, сега щяхме да живеем в съвсем различни условия, подчерта той.

 

“Първо “Хемус” и после всичко останало. Не искам нищо да обещавам сега, за да не го сметнат за предизборно”, добави премиерът и посочи, че парите за АМ „Хемус“ в размер на над 1 милиард лева вече са организирани.

„За „Струма“: сега влязохме след Благоевград до Кресна. И тунелите, и магистралата трябва да я построим. И Северозападна България и „Хемус“, допълни Борисов.

 

“Заставаме зад миньорите и енергетиците от мини “Марица – изток”, но вредните емисии и цените им вече стават такива, че след 10-15 години ще е много скъп лукс това гориво”, обясни още премиерът.

Той даде за пример Германия, където в момента протестират срещу газа.

„Не срещу въглищата, срещу газа. И той отделя вредни емисии“, посочи Борисов. Той обясни, че ако се стигне до критичен момент, ще се осъществи комуникация със служителите на мини „Марица-изток“.

„Виждате какво се случва с екологията по света. Огромният натиск и срещу вредните емисии. Ние сме в Европа. Човешкото здраве е на първо място и като се казва: „приемаме, че има вредни емисии“. Да, де, но приемаме, че и заболяванията са много. Кое е по-важното?“, запита министър-председателят. / epicenter.bg

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top