All for Joomla All for Webmasters
Протести

България се събужда за нови протести – вчера Благоевград, днес се бунтува Видин

Граждани на Видин излизат днес отново на протест с искане за строителство на магистрала до града, съобщава БНР.

Година след първите демонстрации организаторите твърдят, че сроковете по графика за изграждане на пътя Видин – Ботевград, за които има решение на Министерски съвет от март миналата година, не се спазват, а забавянето е с повече от 8 месеца. Протестиращите настояват виновните да понесат отговорност.

Според Росица Кирова, председател на гражданско обединение „Единни за промяна“ не са направени предложения за промени в общите устройствени планове на общините Видин и Димово и затова се е стигнало до законодателна промяна.

„Кой ще поеме отговорност за това, че резултатът от желанието на видинските граждани и от желанието на българското правителство, до момента е нулев“, попита тя.

Кметът на Видин Огнян Ценков бе категоричен, че не може да бъде упрекван.

„Нито аз, нито община Видин не може да бъде обвинявана в някакви действия, с които е възпрепятствано или забавено изграждането на магистралния път Видин – Ботевград“, смята той.

„Причината да се стигне до промени в закона за устройство на територията е правен казус, който досега не е имало за други отсечки в страната“, обясни министърът на регионалното развитие Петя Аврамова.

„А дали промяната в закона, която направихме е по-дълга като процедиране в Народното събрание, или промяната на общия устройствен план може да се окаже, че е промяната на общия устройствен план е по-дълго като процедура“, добави тя.

Протестът започва в 11 часа с автошествие през града.

С митинг пред община Благоевград и шествие по улиците на града бяха подновени протестите срещу социалното неравенство.

Недоволството беше прекратено преди коледните и новогодишни празници. Вчера протестът беше и срещу повишаването цените на тока, водата и данъците.

„Поскъпнаха цените на тока, водата, данъците. В Благоевград затвориха цигарената фабрика и цеха за волани, последни сме по инвестиции. Протестът ни не е подкрепян от нито една партия. Искаме съд за виновните, довели до това положение българина”, каза организаторът на протеста Николай Котанов, цитира БГНЕС.

Бгнес, Фрогнюз, Петел

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top
Covid-19 в България

Актуални данни