All for Joomla All for Webmasters
България

Баба Недка от с. Раданово отгледала 22 деца, сега със 150 лв. пенсия се грижи за правнуче

Малка пристройка е пригодена за кухня.
„…Много съм препатила, но животът ме научи да съм държелива. Удари ме жестоко, като почина дъщеря ми от оная нелечима болест и ми остави две невръстни дечица. Изучих ги в Търново, той е готвач, а тя е фризьорка. После избяга снахата, после се народиха и правнучета. Да са ми живи и здрави, за тях блъскам”, нарежда баба Недка и освен храна за многолюдната челяд приготвя и за домашната котка, която имала три котенца, а и те били живи душици, пишат от Борба.БГ

Цяло село я търси да гледа хора срещу 2 лв. на час

НЕДКА ГЕОРГИЕВА ПРЕДИ ПЕНСИЯ Е РАБОТИЛА В ХИРУРГИЯТА В ТРАНСПОРТНА БОЛНИЦА, БИЛА е санитарка и после на други места чистачка. Докато в Полски Тръмбеш имало мандра, тя правела там кравето масло. След това карала още една смяна в град Бяла, пак в мандрата. Държавата й отрежда 150 лева пенсия и тя започва да търси и други доходи. Нищо че е сгъната надве, гледа хора на легло в Раданово и взема скромните 2 лева на час. Сега се грижи за 17-ия човек в списъка си, който е с отрязан крак вследствие на диабет.

ВЪПРЕКИ ТОВА БАБА НЕДКА и до днес пазарува на вересия и като получи скромните си доходи, връща парите и после започва отначало.

Пере със стара ръчна пералня и има само фризер

ЧЕВРЪСТАТА СТОПАНКА НЯМА АВТОМАТИЧНА ПЕРАЛНЯ. Пере многолюдната челяд с една стара ръчна машина, която не си знае годините и е подарък от съсед. Готви на стар „Раховец“ и има само малък фризер, но не и хладилник. За микровълнова печка да не говорим.

Въпреки сиромашията баба Недка винаги гласува. Не иска милостиня, но със сигурност няма да се разсърди на помощ от добри хора, има мобилен телефон – 0895 39 48 71. Докато й гостуваме, тя получава блага вест – един от внуците е на работа в Италия в ябълкова градина, а от Раданово на този гурбет са поели още дузина млади хора. „Е, дано поне Йордан извади късмет, да си изкара парички, че те, като са щастливи, и аз съм челик и ми идва силата”, усмихва се баба Недка на изпроводяк.

Нели СУКОВА

Сн. авторката

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2019 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top