All for Joomla All for Webmasters
България

Австралия подпомага безработните с повече от $1800 на месец

Премиерът на Австралия Скот Морисън съобщи, че пакет от 130 милиарда долара ще бъде отпуснат за заплати на до 6 милиона граждани на страната, които са засегнати от пандемията от коронавирус, информират местни медии.

Австралийците, които изгубят работните си места, ще получават на всеки две седмици по 1500 австралийски долара (920 щатски долара). С парите ще се помогне на бизнеса да задържи работниците си. Плащането представлява около 70% от средната заплата и около 100% от средната заплата в най-засегнатите сектори – търговията на дребно и туризъм.

До момента в страната 18 души са починали от коронавируса, а над 4000 са заразените.

В неделя премиерът Морисън затегна мерките за социална дистанция и призова хората на над 70-годишна възраст да останат по домовете си.

Правителството обяви, че общо страната подпомага икономиката с 320 милиарда австралийски долара (197 милиарда щатски долара) или 16,4% от БВП.
informiran

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top