All for Joomla All for Webmasters
България

Арестуваха банкова служителка от Варна, източила 1 млн. лева от сметки на клиенти

Банкова служителка е задържана за източване на 1 милион лева от сметки на клиенти. Арестът е извършен вчера във Варна.
Сигнал за деянието е подаден от финансовата институция. Това съобщи на брифинг окръжният прокурор на Красимир Конов, цитиран от „Фокус”.
Държавният обвинител е категоричен, че престъплението представлява особено тежък случай. Заедно с жената, която е присвоила суми на отделни вложители и се е разпоредила с тях, има засечени и други лица.

Изясняват се действията на всеки от тях. Изяснява се и механизмът на присвояването. Общият брой на засегнатите не е ясен, но част от вложителите вече са известни. Разследваният период е за около три години.

От банката са оказали пълно съдействие. Ще се търси вариант за възстановяване на голяма част от присвоените средства. В хода на разследването са извършени много процесуално-следствени действия, разпити, претърсвания и изземвания. Служителката е с мярка „задържане” за 72 часа.

За подобни престъпления законът предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода. „Жената не е криминално проявена. Не е попадала в полезрението на полицията по такъв тип престъпления”, каза директорът на варненската полиция комисар Даниел Пашов.
informiran

loading...
Click to comment

Напиши коментар..

Популярни

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ Е ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА БЕЗЦЕНЗУРНИ ОНЛАЙН НОВИНИ.ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ РАЗПОЛАГА С ЦЕЛИЯ РЕСУРС ДА ПРОВЕРЯВА ВСЯКА ПОСТЪПИЛА Й ИНФОРМАЦИЯ. ЕДИННА БЪЛГАРИЯ НЕ ПОДКРЕПЯ И НЕ ТОЛЕРИРА НИТО ЕДНА ОТ ПАРТИИТЕ НА ПРЕХОДА

ЕДИННА БЪЛГАРИЯ 2020 © ВСИЧКИ ПРАВА ЗАПАЗЕНИ

To Top
Covid-19 в България

Актуални данни